- Akciók
- SZÉPSÉGÁPOLÁS ÉS EGÉSZSÉG +
- SPORT ÉS FITNESS +
- ISKOLA +
- RUHÁZAT KIEGÉSZÍTŐK
- KEMPING, TÚRÁZÁS
- MILITARY, VADÁSZAT
- HÁZTARTÁSI GÉP +
- AJÁNDÉKTÁRGYAK
- JÁTÉK
- KERÍTÉSEK, DRÓTHÁLÓK, VADHÁLÓK +
- SZŐLÉSZET, BORÁSZAT, TÁMRENDSZEREK +
- FAGYVÉDELEM
- METSZŐOLLÓK, ÁGVÁGÓK, KIEGÉSZÍTŐK +
- VILLANYPÁSZTOR ÉS KIEGÉSZÍTŐI
- TETŐFEDÉS +
- FESTÉKEK
- GIPSZEK, GLETTEK, PROFILOK, VAKOLATOK
- OTTHON ÉS KERT +
- KONYHAI KIEGÉSZÍTÓK +
- HÁZTARTÁSI ESZKÖZÖK +
- EDÉNYEK +
- SÜTÉS +
- SZEZONÁLIS +
- PRÉMIUM TERMÉKEK
- BÚTOR, LAKBERENDEZÉS +
- SZERSZÁMGÉPEK ÉS KIEGÉSZÍTŐK +
- SZERSZÁMKÉSZLETEK
- VÁGÓKORONGOK, CSISZOLÓKORONGOK +
- FŰRÉSZLAPOK
- MENETMETSZŐK
- FÚRÓ, MARÓ SZÁRAK
- FÚRÓKÉSZLETEK
- CSAVAROK +
- DŰBELEK, BEÜTŐ TIPLIK
- HUZALSZEGEK
- POPSZEGECSEK, HÚZÓSZEGECSEK
- HÁZIÁLLAT +
- ÉPÍTKEZÉS, FELÚJÍTÁS +
- AUTÓ MOBILTELEFON, GPS, PDA TARTOZÉKOK +
- MŰSZAKI CIKK +
- AUTÓ, MOTOR
- MOBILTELEFON, GPS, PDA TARTOZÉKOK
- JÁTÉK +
Kürtőskalács készitő, nagy, 64 cm
Kürtőskalács készitő, nagy
Anyaga: fa, fém
A teljes hossza 64cm.
A vastagabb fele 6cm a vékonyabb fele 5cm.
A test hossza, sütő felülete 27cm.
Tisztítása: semleges folyékony mosószerrel mossa el. Ne áztassa!
Ajánljuk: ünnepi alkalmakra, születésnapra, partikra, hétvégi családi vagy baráti összejövetelekre.
Kürtőskalács recept:
A tésztához
1 kg finomliszt
2 db tojás
4 db tojássárgája
12 ek porcukor
2 dkg élesztő
1 kk só (csapott kk)
5 dl tej
12 ek vaj (olvasztott)
A tetejére
1 kg cukor
4 csomag vaníliás cukor
20 g fahéj
20 dkg kókuszreszelék (vagy dió, vagy mandula darálva)
A liszthez hozzáadunk 2 egész tojást, 4 tojássárgáját, 12 kanál olvasztott vajat, 12 kanál porcukrot, 2 dkg cukorral feloldott élesztőt, 1 lecsapott kávéskanál sót és 1/2 l tejet.
A tésztát jól kidolgozzuk, és kelni hagyjuk.
Amikor félig megkelt, szeleteket vágunk, kisujjnyi vastagságúra sodorjuk, és az előre elkészített sütőfára egymás mellé spirálisan rácsavarjuk. A tekerés végén a tésztát az utolsó menet alá visszatűrjük, nehogy a sütéskor letekeredjen a fáról.
A sütőfát előtte olvasztott vajjal kenjük, hogy sütés után könnyen leváljon róla a tészta.
Ízlés szerint normál kristálycukorba vagy vaníliás kristálycukorba hengerítjük, amíg a teljes felülete cukros nem lesz. Ez képezi majd a csodálatos karamellbevonatot a sütés végére.
Faszén parázs felett forgatjuk, amíg a cukor gyönyörű karamellszínű nem lesz. Addigra a tészta is megsül.
Aztán már csak az ízesítés van hátra, a legnagyobb gyönyör az evés előtt. Ízlés szerint fahéjas, kakaós, darált diós porcukorral szórjuk.